Gulaš je specijalitet sa mesom koje se dugo dinsta u saftu. Obično se služi sa testeninom, barenim ili pire krompirom. To je omiljeno kuvano jelo, a sada ga pripremite samo malo drugačije. Poznato je da je meso mekano kao duša jer se dugo dinsta i zbog toga mnogi vole da ga jedu.
U ovom receptu nema velikih izmena, meso je isto mekano i topi se u ustima, ali ima malo manje safta i kuva se zajedno sa krompirom. Ako želite da bude još sočnije vi možete da dodate i paradajz sok.
Sastojci:
- 500 g svinjskog mesa
- 1,5 kg krompira
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 500 ml vode
- 50 g putera
- 5 čenova belog luka
Priprema:
Meso isecite na kockice, kao i krompir i luk, a šargarepu izrendajte. Propržite meso, pa dodajte crni luk. Pržite još nekih 5 minuta, pa dodajte šargarepu i još 5 minuta pržite. Zatim dodajte krompir i nalijte vodom i stavite puter. Poklopite i kuvajte nekih 40 minuta. Nakon toga dodajte so, biber i mlevenu papriku po ukusu, kao i seckani beli luk. Ponovo poklopite i kuvajte još 15 minuta.