TOLIKO JE SOČNO DA "CVRČI" KADA IZVADITE IZ RERNE: Jedan od najboljih recepata za piletinu

Za piletinu nikad dosta recepata, pa zato isprobajte i ovaj sa punjenim belim mesom u sosu od pečuraka.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Grilovana piletina sa salatom je zdrav obrok koji se uvek preporučuje, ali svi mi volimo malo da prekršimo dijete ili neki plan ishrana, pa da isprobamo i sočnije recepte sa omiljenim mesom. Ovo je jedan od tih. Piletina se napuni kačkavaljem, pa se prelije sosom od pečuraka, mesa i pavlake. Za potpuni užitak izrenda se još malo sira i zapeče u rerni. 

Sastojci:

  • 4 pileća filea 
  • 300 g šampinjona 
  • 2 crna luka 
  • 2-3 čena belog luka 
  • 500 ml pavlake za kuvanje 
  • 100 g sira 
  • 80 g maslaca 

Priprema:

Zasecite belo meso ( 3 komada) da napravite džep, pa napunite sa rendanim sirom (50 g) i zatim posolite i pobiberite i stavite u tepsiju. Propržite seckani crni i beli luk. Preostalo meso (1 komad) isecite na sitne kockice i dodajte u luk. Kada se meso isprži dodajte iseckane pečurke i dinstajte još 10 minuta. Sipajte pavlaku i još rendanog sira (50 g). Nakon 2 minuta sklonite sos i sipajte preko piletine. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 40 minuta.