Ako volite piletinu, onda je ovo pravi recept za vas. Piletinu prvo ispecite sa povrćem, tj. sa lukom, paprikom i šargarepom, a onda izručite u pleh. Biće vam potreban i skuvan krompir, pošto ćete od njega i brašna praviti loptice koje ćete staviti preko mesa i povrća. Kako biste dobili sočnu i mekanu piletinu, pre nego što je stavite u rernu popspite je bešamel sosom i kačkavaljom. Dobijenim rezultatom na kraju sigurno ćete biti zadovoljni, ne samo zbog savršenog i neodoljivog ukusa, već i zbog toga što u receptu imate odmah i prilog i povrće, tako da je ovaj recept odličan izbor za današnji ručak.
Sastojci:
Za meso i povrće:
- 500 g pilećih prsa
- 50 ml ulja
- prstohvat slatke paprike
- 8 g belog luka
- 1 crveni luk
- 1 šargarepa
- 1 zelena paprika
Za krompir:
- 600 g krompira
- 30 g putera
- 20 g brašna
Za bešamel sos:
- 20 g putera
- 10 g brašna
- 350 ml mleka
- 2 muskatna oraščića
- so, biber
Priprema:
U nauljen tiganj stavite isečena na trakice pileća prsa, dodajte slatku papriku, malo soli i bibera, beli luk i šargarepu. Sve dobro promešajte, pa dodajte i iseckanu papriku i crveni luk. Poklopite tiganj i ostavite da se kuva 15 minuta. Izručite sve u pleh za pečenje, a onda izgnječite krompir koji ste prethodno skuvali, dodajte maslac, so, biber i brašno. Sve promešajte, pa od tako dobijene smese pravite loptice koje ćete staviti u pleh preko piletine. Izmešajte sve sastojke za bešamel sos, skuvajte i prelijte preko loptica od krompira. Izrendajte kačkavalj i stavite u rernu 20 minuta na 180°C.