BOLJE OD MUSAKE, A SPREMA SE U TIGANJU: Prženi krompirići sa mlevenim mesom, a odozgo sir koji se topi

Sjajna ideja za ukusnu večeru - prženi krompirići sa mlevenim mesom.

Printscreen/Youtube/Lieblingsrezepte

Čak iako ste početnik u kuhinji, ovo ćete znati da napravite. Obradujte celu porodicu veoma jednostavnom i ukusnom večerom. Brz  recept za večeru koji možete napraviti za 30 minuta! Musaku svi volimo, a ovo je čak i bolje, i lakaše za pripremu.

Sastojci:

  • 4 krompira
  • 450 g mlevenog mesa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 paradajz
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 100 g kačkavalja
  • so, biber, mlevena slatka paprika, bosiljak

Priprema:

Krompir isecite na tanke kriške i stavite ga u tiganj sa zagrejanim uljem da se prži. Dodajte mu začine. Promešajte i ostavite sa strane. Zatim u drugom tiganju propržite crni i beli luk sa mlevenim mesom. Posolite i pobiberite. Dinstajte dok ne bude gotovo. Potom meso izručite preko krompira, narendajte kačkavalj preko i stavite kolutove paradajza. Poklopite tiganj i pržite 5-7 minuta na umerenoj vatri dok se sir ne otopi.