PILETINA TOLIKO SOČNA DA SE SAMA ODVAJA OD KOSTIJU: Tajna je u jednostavnom triku kojim se služe i vrhunski kuvari

Ako vam treba ideja za ručak isprobajte ovaj recept za piletinu iz rerne, toliko sočnu da se topi u ustima.

Printscreen/YT/ Appetizing.tv

Nema ko ne voli piletinu iz rerne sa povrćem, koje se topi u ustima. Pripremljena na ovaj neobičan način biće nikad sočnija iznutra, a spolja će imati hrskavu koricu, za koju će se svu grabiti. Jednu marinadu koristite dva puta, što je zapravo i tajna tako ukusnog mesa.

Sastojci:

  • 1 pile srednje veličine

Za marinadu:

  • 10 g soli
  • 10 g aleve paprike
  • 10 g kima
  • 10 g bibera
  • 200 ml piva
  • 200 g putera

Za dodatak:

  • 400 g krompira
  • 150 g babure
  • 150 g luka
  • 150 g paradajza
  • 10 g soli
  • 5 g bibera
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Za marinadu pomešajte sve začine, pa sipajte pivo i dobro sjedinite. Pile stavite u kesu za zamrzivač, potom ulijte dobijenu smesu i ostavite sat vremena u frižideru. Nakon toga ostatak tečnosti iz kese prespite u šerpu i kuvajte dok ne provri. Pomešajte sa puterom da dobijete gustu pastu. Ovom smesom dobro premažite pile sa svih strana. U pleh poređajte povrće isečeno na malo krupnije komade, žačinite i zalijte maslinovim uljem. U sredinu pleha uspravno stavite flašu od piva, preko nje pile, i pecite sve u rerni na 180 C nekih 50 minuta.

Izvor: Stvar ukusa