Osnovni recept za ražnjiće verujem da svi znamo, međutim ovo je jedno od onih jele koje možete pripremati na više načina. Ražnjići od dve vrste pilećeg mesa, pečeni u tiganju, a opet toliko ukusni i sočni kao da su upravo "sišli" sa roštilja. Mogu biti odličan ručak uz neki prilog, a takođe mogu da posluže i kasnije za večeru.
Sastojci:
- 600 g pilećih bataka (bez kostiju)
- 300 g pilećih prsa
- 1 crni luk
- 1 sveža paprika
- so, biber, aleva paprika
- svež peršun
Priprema:
Meso iseći na kockice, ubaciti u blender i samleti. Papriku sa lukom takođe samleti u blenderu. Sve pomešajte sa mesom, dodajte sitno seckani peršun, začinite po ukusu i ostavite u zamrzivač nekih pola sata. Kada se steglo oblikovati i stavljati na ražnjić. Peći u zagrejanom tiganju sa svih strana dok ne dobiju rumenu koricu.
Izvor: Stvar ukusa