Iako kada kažemo zapečeni pirinač sa piletinom iz rerne zvuči obično, sa pravim povrćem i začinima on se pretvara u specijalitet! Za tili čas imaćete kompletan ručak za celu porodicu, a svideće sei deci.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 veća šolja pirinča
- 1 crni luk
- 1 tikvica
- 1 šolja graška
- 1 kocka za supu
- 2 kašike pavlake
- 70g kačkavalja rendanog
- so, biber, biljni začin
Priprema:
Najpre uključite rernu da se zagreva na 220 stepeni. Pirinač skuvajte, a piletinu isecite na kockice i ostavite sa strane. U tiganju na malo ulja propržite crni luk. Kada postane staklast, dodajte mu tikvicu. Začinite.
U vatrostalnu posudu prvo stavite proceđen pirinač, preko povrće i smrznuti grašak, a onda poređajte piletinu.
U tiganj u kom se pržilo povrće sipajte 500ml vode i ubacite kocku za supu, da proključa. Dodajte pavlaku i izmešajte da se sjedini. Prelijte pirinač, povrće i meso mešavinom supe i pavlake. Pospite po vrhu suvim začinom. Zatvorite vatrostalnu posudu alu folijom i pecite nekih 30 minuta, dok meso ne promeni boju. Nakon toga sklonite alu foliju, pecite još 10 minuta da počne meso da rumeni, a onda preko poređajte kačkavalj, i vratite na još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa