MUSAKA OD KARFIOLA: Mnogima omiljeno jelo na drugačiji način - pravi domaćinski ručak spreman očas posla

Musaka sa karfiolom oduševiće sve ljubitelje klasične verzije ovog jela.

Shutterstock

Musaka je mnogima omiljeno jelo koje se po tradicionalnom receptu pravi sa krompirom. Ipak, nisu nepoznate verzije u kojima se, umesto krompira, koristi drugo povrće poput pečenih paprika, plavog patlidžana ili tikvica. Mi vam donosimo recept za musaku sa karfiolom, a sigurno da će se oduševiti mnogi ljubitelji klasične musake. 

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka
  • 50 g maslaca
  • so, biber
  • peršun

Priprema:

Očistite karfiol, i odvojte cvetiće koje ćete potom obariti nekih 10-ak minuta u ključaloj vodi. Glavicu crnog luka očistite, sitno iseckajte i propržite na ulju. Kada luk postane staklast dodajte meso, so i biber, pa još propžite sve zajedno. Vatrostalnu posudu premažite uljem, stavite pola količine karfiola, zatim meso i opet karfiol. Jaja umutite i pomešajte sa mlekom, pa prelijte musaku. Odozgo poređajte maslac isečen na listiće i po želji sitno seckani peršun. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite nekih 20-ak minuta.

Izvor: Stvar ukusa