PILETINA U SAFTU: Meso najpre uvaljajte u brašno pa krčkajte u sosu - spremljeno na ovaj način biće mekše nego inače

Brz i lak obrok sa pilećim prsima.

Printscreen/Youtube/Essen Rezepte

Pripremite ovaj brz i lak obrok za svoju porodicu i svi će biti zadivljeni neverovatnim ukusom. Jednostavno za pripremu, dopašće se svima. Treba vam piletina i nekoliko sastojaka za ovaj fenomenalan ručak.

Sastojci:

  • 400 g pilećih prsa
  • so, biber
  • 2 kašike putera
  • pola šolje brašna
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike jabukovog sirćeta ili belog sirćeta
  • 1 kašika meda 
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 praziluk (zeleni deo)

Priprema

Isecite belo meso na tanje šnicle, posolite i pobiberite. Otopite u tiganju kašiku putera. Šnicle uvaljajte u brašno pa spuštajte u zagrejan puter. Pržite dok se ne razumeni na obe strane. Potom dodajte seckan beli luk i drugu kašiku putera, na sredinu tiganja. Ubacite još i sirće, soja sos i med. Neka se sve zajedno krčka. Meso okrećite kako bi upilo sokove. Na kraju iseckajte perca od praziluka i stavite odozgo. Servirajte uz pirinač.

Izvor: Stvar ukusa