ZA PRVI MAJ NE MORA SAMO ROŠTILJ, MOŽE I GULAŠ: Kuva se u slatko-kiselo-ljutom sosu, a što se duže krčka to je bolji

Gulaš svi vole da jedu, a sada isprobajte i ovaj recept za slatko-kiselo-ljuto jelo na kašiku.

Shutterstock

Za Prvi maj ne morate samo da roštiljate možete da spremite i gulaš. Ovaj recept je specifiačan, a posebno će se svideti onima koji vole da eksperimentišu sa ukusima. Gulaš slatko-kiselo-slanog ukusa je super kada vam dolaze prijatelji na ručak da pokažete svoje kulinarsko umeće. 

Sirće, šećer i ljute papričice su te koje će gulašu dati specifičan šmek. 

Sastojci:

  • 700 g svinjskog mesa
  • 200 g crnog luka
  • 100 g slanine
  • 2 ljute papričice
  • 2 kašike masti
  • 1 kašika brašna
  • 1 lovorov list 
  • malo sirćeta
  • malo paradajz sosa

Priprema:

Slaninu isecite na kockice, a luk na tanke trake, pa propržite na zagrejanoj masti. Dodajte meso isečeno na veće kocke i pržite ga da porumeni. Zatim stavite lovorov list, biber u zrnu, so i cele ljute papričice. Dodajte brašno, promešajte, pa sipajte nekih pola litre vode i malo paradajz sosa. Kuvajte oko sat vremena. Na kraju ako želite dodajte malo sirćeta i među prstima šećera radi slatko-kiselog ukusa.

Izvor: Stvar ukusa