Kada pripremate meso, imperativ je da bude sočno i ukusno, a u današnje vreme i da se brzo priprema. Većini su zbog toga omiljeni recepti u kojima se namirnice samo stave u posudu i na neko vreme zaborave na njih.
Jedan od takvih je i ovaj recept. Jedina mana mu je što se meso dugo krčka, ali oko njegove pripreme ćete utrošiti veoma malo vremena. Osim toga, velika prednost je što ćete isprljati samo posudu u kojoj se meso krčka.
Sastojci:
- 5 krmenadli
- 1 kašika senfa
- 250 ml neutralne pavlake
- 300 ml vode
- 1 kašika masti
- 1 kocka za supu
- seckani peršun
- so, biber
- malo vlašca
Priprema:
Meso začinite solju, biberom i suvim vlašcem, pa premažite senfom. Dublji pleh ili posudu za rernu podmažite kašikom masti, pa poređajte krmenadle. U 300 ml tople vode rastvorite pola kocke za supu, u to dodajte pavlaku i mešavinom zalijte meso. Posudu pokrijte folijom i meso stavite da se krčka u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Posle 45 minuta uklonite foliju, meso okrenite i ostavite da se još malo krčka i zapeče. Gotove krmenadle pospite seckanim svežim peršunom, pa poslužite uz prilog po izboru.
Izvor: Stvar ukusa