ZAPEČENA PILETINA SA POVRĆEM: Još bolja od musake jer se posipa sirom koji se razvlači (VIDEO)

Jednostavan recept za sve ljubitelje piletine i povrća.

Printscreen/YT/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Belo meso je uvek dobro rešenje kada želite da jedete nešto zdravo i dijetalno, ali ako ga zapečete sa krompirom, brokolijem i crnim lukom, napravićete najbolje jelo. Toliko je uskuno da ni oni koji ne vole baš brokoli sa uživanjem jedu. Slično se pravi kao musaka, čak ima i taj preliv, ali sir koji se razvlači ga čini prosto neodoljivim. 

Posle ovako ukusnog jela zasladite se kolačem sa jagodama i keksom

Sastojci:

  • 5 komada crnog luka 
  • 5 krompira
  • 400 g pilećeg filea
  • 200 g brokolija 
  • 100 g čeri paradajza 
  • 4 jajeta 
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • 150 g tvrdog sira 

Priprema:

Vatrostalnu posudu premažite uljem, pa poređajte crni luk isečen na kolutove. Krompir isto iseckajte na kolutove, pa poređajte preko crnog luka. Meso isecite, pa začinite i stavite preko krompira. Brokoli blanširajte, procedite i poređajte preko mesa, kao i paradajz. Jaja začinite, pa umutite sa pavlakom za kuvanje. Prelijte preko jela. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Pospite rendanim sirom i pecite još 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa