Piletina je čest izbor srpskih domaćica kada žele da pripreme jednostavan, a ukusan ručak. Možete da koristite bilo koji delo piletine, a mi vam preporučujemo da isprobate i recept za zapečene batake sa limunom. Na ovaj način Grci pripremaju meso, a ovako pripremljene mediteranske batake dovoljno je da služite samo sa salatom.
Sastojci:
- 8 bataka
- 65 ml maslinovog ulja
- 50 ml soka od limuna
- 4 čena belog luka
- 1 kašika sušenog origana
- 2 kašičice sušenog timijana
- 2 kašičice senfa
Grčki recept za piletinu sa limunom:
U manjoj činiji pomešajte ulje, sok od limuna, mleveni beli luk, origano, timijan, senf, so i biber. Meso prelijte marinadom i lepo je utrljajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite najmanje 2-3 sata u frižideru. Zatim poređajte meso u tepsiju i preko sipajte marinadu koja je ostala u posudi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Za još hrksaviju koricu, uključite gornje grejače na najjače poslednja 2-3 minuta.
Pročitajte i ovo: Pasta sa piletinom i spanaćem koja se brzo sprema
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.