Kako da napravite ćureće ćufte sa parmezanom

Kada želite gurmanski obrok koji je brzo gotov, napravite ćureće ćufte prema ovom receptu.

shutterstockž

Sastojci:

  • 65 g običnih prezli
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 2 kašičice mašavine suvih začina
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice crvenog luka u prahu
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice soli
  • 450 g mlevene ćuretine
  • 1 veliko jaje
  • stino seckani peršun, jedna veza

Recept za ćureće ćufte sa parmezanom:

Zagrejte rernu na 200 C. U činiji pomešajte prezle, parmezan, mešavinu suvih začina, beli luk u prahu, crni luk u prahu, so i biber, jaje i peršun. Dodajte mlevenu ćuretinu u posebnu veliku posudu, a zatim ubacite prethodno napravljenu mešavinu jaja i prezla. Rukama promešajte sve dok se ne sjedini. Pokušajte da ne mešate previše, jer to može učiniti ćufte čvrstim.

Mesnu smesu podelite i oblikujte u 16 ​​ćufti, po oko dve kašike za svaku. Da biste lakše ravnomerno podelili meso, prvo ga podelite na četvrtine, a zatim svaku četvrtinu na četiri dela.

Stavite oblikovane ćufte na pleh obložen papirom za pečenje. Prebacite ih u rernu i pecite 20 minuta, ili dok ne budu pečene. Ako više volite da porumene, pecite ih15 minuta, a zatim ih prebacite u zagrejani tiganj sa puterom i dinstajte dok ne porumene, oko pet minuta. Servirajte ih sa pire krompirom ili sa špagetama i uživajte!

Ćufte od belog mesa su idealne za malo laganiji obrok, ako niste ljubitelji crvenog mesa. Prave lako, a možete da ih servirate uz špagete i paradajz sos. Ako volite ćufte, možda ćete želeti da napravite i ćufte od povrća, gotove za pola sata.

Pročitajte kako se prave sarma ćufte za lenje domaćice

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pileće ćufte iz blendera  Instagram/foodiies_lifee

StvarUkusa/L.S.