Pileći paprikaš u pelatu sa kukuruzom i belim pasuljem

Ovakav pileći paprikaš do sada niste probali. Belo meso se prvo isprži, a kukuruz i beli pasulj možete da kupite gotove u konzervi.

Shutterstock

Sastojci:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 1,5 crvena paprika
  • 400 ml vode
  • 300 g belogpasulja
  • 2 luka
  • 3 čena belog luka
  • 300 g kukuruza
  • 500 g pelata
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 1,5 kašičica mešavine suvog začina
  • Ulje
  • So i biber po ukusu

Recept za pileći paprikaš sa kukuruzom i pasuljem:

Za pileći paprikaš nasecite belo meso na kockice i začinite mešavinom suvih začina i ispržite. Kada ispržite belo meso, ostavite ga po strani, pa u istom tiganju ispržite naseckani luk i papriku. Nakon toga ubacite kukurz, beli luk, beli pasulj i mlevenu crvenu papriku. Kada sve ispržite ubacite biber i so po ukusu, pelat i vodu i kuvajte oko 20 minuta.

Pileći paprikaš sa kukuruzom i belim pasuljem je meksička verzija, pa možete da ga servirate uz kukurzni čips ili tortilje. Ako volite paprikaš, možda ćete želeti da napravite i zapečeni pileći paprikaš posut sirom koji se topi.

Pročitajte kako da napravite paprikaš sa makaronama i pečurkama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za svinjski paprikaš  Kurir

StvarUkusa/L.S.