Sastojci:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 1,5 crvena paprika
- 400 ml vode
- 300 g belogpasulja
- 2 luka
- 3 čena belog luka
- 300 g kukuruza
- 500 g pelata
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1,5 kašičica mešavine suvog začina
- Ulje
- So i biber po ukusu
Recept za pileći paprikaš sa kukuruzom i pasuljem:
Za pileći paprikaš nasecite belo meso na kockice i začinite mešavinom suvih začina i ispržite. Kada ispržite belo meso, ostavite ga po strani, pa u istom tiganju ispržite naseckani luk i papriku. Nakon toga ubacite kukurz, beli luk, beli pasulj i mlevenu crvenu papriku. Kada sve ispržite ubacite biber i so po ukusu, pelat i vodu i kuvajte oko 20 minuta.
Pileći paprikaš sa kukuruzom i belim pasuljem je meksička verzija, pa možete da ga servirate uz kukurzni čips ili tortilje. Ako volite paprikaš, možda ćete želeti da napravite i zapečeni pileći paprikaš posut sirom koji se topi.
Pročitajte kako da napravite paprikaš sa makaronama i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.