Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebaraca
- 1 kašika maslinovog ulja
- 60 g sitno isečenog crnog luka
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 120 g kečapa
- 1 kašika ljutog čili sosa
- 2 kašike braon šećera
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- so i mleveni biber, po ukusu
Pogledajte kako se prave:
Recept za pečena rebarca:
Za ova rebarca zagrejte rernu na 135°C. Odložite veliki pleh za pečenje folijom. Obe strane rebara obilno posolite i pobiberite, pa utrljajte preostale začine. Stavite rebra, mesnatom stranom nagore, u veliki pleh. Pecite ih dok meso ne počne lako da pada sa kostiju, 2 ½ do 3 ½ sata. Ako meso izgleda kao da će se lako odvojiti od kosti, spremno je.
Dok se rebarca peku u rerni, napravite roštilj sos. Zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednjoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne omekša i ne postane providan, 5 do 8 minuta. Umešajte kim i pržite još 30 sekundi. Dodajte kečap, ljuti čili sos, smeđi šećer i jabukovo sirće. Promešajte da se sjedine, začinite solju, pa krčkajte 2 minuta. Ostavite po strani dok se rebarca ne ispeku.
Izvadite rebarca iz rerne, bacite aluminijumsku foliju i obilno premažite obe strane rošitlj sosom koji ste napravili. Pomerite stalak blizu vrha rerne. Pojačajte temepraturu i pecite rebarca dok roštilj sos ne počne da se karamelizuje, 3 do 4 minuta. Pazite da sos ne zagori. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i sočna svinjska rebarca u kiselo-slatkom sosu.
Pročitajte i kako se prave najsočnija svinjska rebra sa ceđenom pomorandžom
BONUS VIDEO
StvarUkusa