Pečena rebarca bolja nego sa roštilja

Pečena rebarca su po ovom receptu tako ukusna, da se lepe za prste i tope u ustima!

prt scr / yt / Inspired Taste

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebaraca
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 60 g sitno isečenog crnog luka
  • 1/2 kašičice mlevenog kima
  • 120 g kečapa
  • 1 kašika ljutog čili sosa
  • 2 kašike braon šećera
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • so i mleveni biber, po ukusu

Pogledajte kako se prave:

Recept za pečena rebarca:

Za ova rebarca zagrejte rernu na 135°C. Odložite veliki pleh za pečenje folijom. Obe strane rebara obilno posolite i pobiberite, pa utrljajte preostale začine. Stavite rebra, mesnatom stranom nagore, u veliki pleh. Pecite ih dok meso ne počne lako da pada sa kostiju, 2 ½ do 3 ½ sata. Ako meso izgleda kao da će se lako odvojiti od kosti, spremno je.

Dok se rebarca peku u rerni, napravite roštilj sos. Zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednjoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne omekša i ne postane providan, 5 do 8 minuta. Umešajte kim i pržite još 30 sekundi. Dodajte kečap, ljuti čili sos, smeđi šećer i jabukovo sirće. Promešajte da se sjedine, začinite solju, pa krčkajte 2 minuta. Ostavite po strani dok se rebarca ne ispeku.

Izvadite rebarca iz rerne, bacite aluminijumsku foliju i obilno premažite obe strane rošitlj sosom koji ste napravili. Pomerite stalak blizu vrha rerne. Pojačajte temepraturu i pecite rebarca dok roštilj sos ne počne da se karamelizuje, 3 do 4 minuta. Pazite da sos ne zagori. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i sočna svinjska rebarca u kiselo-slatkom sosu.

Pročitajte i kako se prave najsočnija svinjska rebra sa ceđenom pomorandžom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

SVINJETINA U EU POSKUPELA ZA 40 ODSTO: Evo kada ćemo saznati kako će biti kod nas! Kurir u Čačku, meštani FRAPIRANI cenom mesa  Kurir televizija

StvarUkusa