Sastojci:
- 550 g belog pasulja
- 250 g dimljene slanine
- 5 kobasica
- 2 lista lovora
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- so i biber po ukusu
- mešavina suvog začina po ukusu
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 šargarepe
Recept za prebranac:
Kako biste napravili pasulj na ovaj način prvo potopite pasulj na nekoliko sati u vodu, toliko da ga prekrije. Stavite da proključa, a onda odlijte tu vodu i sipajte novu, pa ga skuvajte.
Zagrejte ulje u tiganju i ispržite crni luk, zatim dodajte šargarepu i nju ispržite, nakon toga beli luk, lovorov list i začine. Tepsiju u kojoj ćete peći pasulj podmažite uljem.
Pasulj pomešajte sa prženim povrćem, pomešajte sa još dve kutlače vode, promešajte i sipajte u tepsiju. Ubacite unutra seckanu kobasicu i pecite oko sat vremena na 180 stepeni. Možda ćete želeti da napravite i kuvani beli pasulj sa ruzmarinom i malo limunovog soka.
Pročitajte kako se pravi pica pasulj sa paradajzom i mocarelom
BONUS VIDEO
StvarUkusa