Rebarca glazirana medom sa pekarskim krompirom

Rebarca glazirana medom sa pekarskim krompirom se lepe za prste i samo odvajaju od kosti, a pekarski krompir je hrskav i savršeno kuvan iznutra.
Rebarca glazirana medom sa pekarskim krompirom Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebara
  • 5-6 opranih krompira
  • 1 kašika ulja

Začini za marinadu:

  • 1 kašika senfa u prahu
  • 1 kašika sušenog origana
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika mlevenog crnog bibera i još za začinjavanje krompira
  • 1 kašika mlevene paprike i još za začinjavanje krompira
  • 5 kašika meda i još za glaziranje
Savet plus:

Premazujte obe strane svinjskih rebara medom svakih 15 minuta. Svaki put kada ih izvadite iz rerne, okrenite stranu svinjskih rebara i krompira i nastavite sa pečenjem kako bi se ravnomerno ispekla.

Recept za rebarca glazirana medom sa pekarskim krompirom:

Kako biste napravili rebarca, prvo pomešajte sve sastojke za marinadu (1 kašiku praha senfa, 1 kašiku sušenog origana, 1 kašiku mlevene paprike, 5 kašika meda, 1 kašiku soli, 1 kašiku mlevenog crnog bibera) u činiji. Ravnomerno utrljajte marinadu po 1 kg svinjskih rebara. Poklopite i ohladite u frižideru i ostavite da se marinira preko noći ili do 36 sati. Operite i isecite 5-6 malih krompira na velike komade.

Dodajte 1 kašiku ulja. Dodajte prstohvat soli i crnog bibera i dobro promešajte. Ostavite svinjska rebra da dostignu sobnu temperaturu sat vremena pre pečenja. Stavite rebra i krompir na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni 60-75 minuta na 200°C tokom prvih 15 minuta, a na 180°C ostatak vremena.

Premazujte obe strane svinjskih rebara medom svakih 15 minuta. Svaki put kada ih izvadite iz rerne, okrenite stranu svinjskih rebara i krompira i nastavite sa pečenjem kako bi se ravnomerno ispekla. Ovaj postupak se nastavlja dok se svinjska rebra ne ispeku 60-75 minuta. Ostavite rebra da odstoje oko 15 minuta pre nego što ih isečete. Najbolje ih je servirati tople. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i rebarca kao sa roštilja.

Pročitajte kako se prave zapečena rebarca sa krompirima

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

"Ja ovo ne smem da probam" Takmičari voditeljima poslužili živo meso! Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa