Kraljevska piletina sa povrćem

Kraljevska piletina sa povrćem je bogato jelo idealno za ručak.
Kraljevska piletina sa povrćem Foto: prt scr / yt / Allrecipes

Sastojci:

  • 120 g putera
  • 118 g šampinjona iz konzerve, oceđenih, tečnost sačuvana
  • 1 zelena paprika, iseckana
  • 120 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
  • 360 ml mleka
  • 300 ml vrele vode
  • 1 pileća kocka
  • 4 kuvana pileća filea
  • 120 g iseckane crvene paprike
  • 1 šargarepa
  • 150 g graška
  • 400 g kuvanog pirinča
Zašto je korisno da jedete paprike?

Paprike su bogate vitaminima A i C, kao i fitonutrijentima i vlaknima. Imaju antioksidativna svojstva i jačaju imunitet. Pored toga su izvor gvožđa, kalcijuma, folata, kalijuma, vitamina E, K i B6.

Recept za kraljevsku piletinu sa povrćem:

Kako biste pripremili piletinu, prvo otopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte oceđene pečurke, zelenu i crvenu papriku, grašak i šargarepu i pržite, mešajući, 5 minuta. Sklonite sa vatre. Umešajte brašno, so i crni biber.

Pržite na laganoj vatri, stalno mešajući, dok smesa ne počne da dobija mehuriće. Umešajte mleko, vodu, bujon i sačuvanu tečnost od pečuraka. Pojačajte vatru na srednje jaku i dovedite do ključanja, stalno mešajući. Kuvajte i mešajte 1 minut.

Umešajte potom piletinu koju ste prethodno skuvali, pa zagrejte. Servirajte sa skuvanim pirinčem i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i brzinsku piletinu sa pasuljem.

Pročitajte kako se pravi pileća kaserola sa tri vrste sira

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom Izvor: Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa