Sastojci:
- 120 g putera
- 118 g šampinjona iz konzerve, oceđenih, tečnost sačuvana
- 1 zelena paprika, iseckana
- 120 g brašna
- 1 kašičica soli
- ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
- 360 ml mleka
- 300 ml vrele vode
- 1 pileća kocka
- 4 kuvana pileća filea
- 120 g iseckane crvene paprike
- 1 šargarepa
- 150 g graška
- 400 g kuvanog pirinča
Recept za kraljevsku piletinu sa povrćem:
Kako biste pripremili piletinu, prvo otopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte oceđene pečurke, zelenu i crvenu papriku, grašak i šargarepu i pržite, mešajući, 5 minuta. Sklonite sa vatre. Umešajte brašno, so i crni biber.
Pržite na laganoj vatri, stalno mešajući, dok smesa ne počne da dobija mehuriće. Umešajte mleko, vodu, bujon i sačuvanu tečnost od pečuraka. Pojačajte vatru na srednje jaku i dovedite do ključanja, stalno mešajući. Kuvajte i mešajte 1 minut.
Umešajte potom piletinu koju ste prethodno skuvali, pa zagrejte. Servirajte sa skuvanim pirinčem i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i brzinsku piletinu sa pasuljem.
Pročitajte kako se pravi pileća kaserola sa tri vrste sira
BONUS VIDEO
StvarUkusa