Svinjetina u krem sosu od jabuka

Svinjetina u krem sosu od jabuka je poput specijaliteta, a nije komplikovana za pripremu.
Svinjetina u krem sosu od jabuka , savršeno sočna i jednostavna Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 svinjska filea
  • 1 jabuka
  • 300 ml kisele pavlake
  • 2 kašike putera
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • 3 kašike pirea od jabuka
Zašto je korisno da jedete jabuke?

Jabuke su voće bogato hranljivim materijama. Prosečna jabuka srednje veličine (oko 182 grama) sadrži oko 95 kalorija, 25 grama ugljenih hidrata, 4 grama vlakana, 14% preporučenog dnevnog unosa vitamina C, 6% preporučenog dnevnog unosa kalijuma i 5% preporučenog dnevnog unosa vitamina K. Pored toga, jabuke su dobar izvor vitamina i minerala poput vitamina A, E, B1, B2, B6, kalcijuma, fosfora, magnezijuma i gvožđa.

Recept za svinjetinu u krem sosu od jabuka:

Kako biste napravili svinjetinu na ovaj način, istopite puter u tiganju ili šerpi na srednjoj vatri. Začinite svinjske filee solju i biberom sa obe strane i dodajte ih u tiganj. Jabuku isecite je na tanke kriške. Dodajte kriške u tiganj sa svinjetinom.

Pržite svinjske filee, oko 3-5 minuta sa svake strane. Pazite na kriške jabuka i pomerajte ih u tiganju kako ne bi izgorele. Nakon filei gotovi, izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane. Dodajte pavlaku, sos od jabuka i jabukovo sirće u tiganj sa jabukama. Promešajte da se sjedine u kremasti sos.

Dodajte so i biber po ukusu, a zatim dodajte svinjske filee preko sosa. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i svinjski file umotan u pršutu i preliven sosom od paradajza.

Pročitajte kako se prave začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

SVINJETINA U EU POSKUPELA ZA 40 ODSTO: Evo kada ćemo saznati kako će biti kod nas! Kurir u Čačku, meštani FRAPIRANI cenom mesa Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa