Sastojci:

  • 1 kašika putera
  • 170 g svinjskog filea bez kostiju, isečenog na male komade
  • 1 mladi luk, iseckan
  • 60 g iseckane šargarepe
  • 60 g iseckanog brokolija
  • 1 veliko jaje, umućeno
  • 240 g kuvanog pirinča, ohlađenog
  • 60 g smrznutog graška
  • 1 ½ kašika soja sosa
  • ⅛ kašičice belog luka u prahu
  • ⅛ kašičice mlevenog đumbira
Zašto je korisno da jedete šargarepu?

Šargarepa je bogata vitaminima i mineralima, sa malo kalorija. Bogata je betakarotenom, koji se u telu pretvara u vitamin A. Takođe sadrži vitamine C, B1, B2, B3, B6, B9, E i K, kao i minerale kalijum, magnezijum, gvožđe, kalcijum i fosfor.

Recept za prženu svinjetinu sa pirinčem i povrćem:

Kako biste napravili svinjetinu, prvo otopite puter u velikom tiganju sa na srednjoj vatri. Dodajte svinjetinu, mladi luk, šargarepu i brokoli, pa pržite i mešajte, 7 do 10 minuta.

Prebacite smesu sa svinjetinom u posudu i vratite tiganj na srednju vatru. Umešajte jaje u tiganj i mešajte dok se potpuno ne stegne. Vratite smesu sa svinjetinom u tiganj, dodajte pirinač, grašak, soja sos, beli luk u prahu i mleveni đumbir.

Mešajte dok se ne zagreje, 7 do 10 minuta. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i svinjski file umotan u pršutu i preliven sosom od paradajza.

Pročitajte kako da napravite i začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni

BONUS VIDEO

01:00
SVINJETINA U EU POSKUPELA ZA 40 ODSTO: Evo kada ćemo saznati kako će biti kod nas! Kurir u Čačku, meštani FRAPIRANI cenom mesa Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa