Prženice svi vole, a pohovani sendviči su jednako dobri, ako ne i bolji.
Sastojci:
- kriške hleba
- 3 kašike brašna
- 5 kašika prezli
- šunka
- listovi kačkavalja
- 2-3 jajeta
- malo mleka
- 1 puna kašika kisele pavlake
- rendan kačkavalj
Priprema:
Na krišku hleba stavite deblji list praške šunke ili dva tanja. Odozgo stavite listove kačkavalja, preklopite drugim parčetom, pa umočite u brašno, jaja, prezle i ponovo u jaja. Jaja ste umutitli sa pavlakom i mlekom.
Ređajte sendviče u pleh. Odozgo narendajte kačkavalja. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C 15-20 minuta da porumeni.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: bakinaidekinakuhinja