ZAČINI I SIR DAĆE MU POTPUNO DRUGAČIJI ŠMEK: Karfiol iz rerne koji će u sekundi smazati čak i oni koji ga inače ne vole!

Karfiol sa povrćem zapečen u rerni savršena je večera za one koji bi hteli ukusnu hranu, ali bez mesa.

Printscreen/YT/Cuisine Marocaine

Ako volite da se hranite zdravo, onda će se ovo jelo već od danas naći na vašem meniju. Za ovaj gratin od karfiola koji ćete prvo dobro skuvati, biće vam potrebni još paprika i paradajz, koje je nakon dinstanja, potrebno još samo zapeći u rerni sa kačkavaljem. Bolji i lepši ukus ovom jelu daće brojni začini, a kada mu dodate kumin, koji iako jakog i neobičnog mirisa, zajedno sa belim lukom, učinićete vašu  večeru preukusnom. Inače, ovaj recept odličan je i za vegetarijance, ali i za one koji poste.

Sastojci:

  • 1 karfiol
  • 1 crni luk
  • 2 paradajza
  • 250 g kačkavalja
  • 4 paprike
  • beli luk, korijander, kumin

Priprema: