Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaća jetrena pašteta

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ukoliko želite da pašteta bude kremastija, u blender dodajte po 1-2 kašičice margarina na svakih 100 do 150 g paštete, ali pazite da ne preterate jer se ukus paštete gubi.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Luk isecite na rebarca, pančetu što sitnije i sve zajedno propržite na malo ulja. 


Sastojci:

1 kg pileće džigerice

100 g pančete

2 glavice crvenog luka

1/2 kašicice bibera

1,5 kašičica slatke aleve paprike

so

ulje

2 kašike soja-sosa

3 kašičice balzamika

1 dl crnog suvog vina

2. Pileću džigericu isecite na sitne komade i dodajte luku i pančeti. Poklopite i povremeno promešajte (džigerica će sama pustiti vodu). 

3. Na kraju začinite alevom paprikom i biberom. Dobićete kuvanu džigericu i gust saft . 

4. Dodajte crno vino i ostavite da se kuva još koji minut. Tad dodajte soja-sos i balzamiko, pa ostavite da se krčka još oko 5 minuta. 

5. Pre nego što sklonite s vatre, još jednom bproverite da li je dovoljno slano. Usitnite u blenderu tako da dobijete finu pastu. 

6. Pašteta se služi u papirnim korpicama ili formirana u loptu, na tanjiru, s obaveznom kašičicom.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti