Spanać možete da pripremate na bezbroj načina, kao svež u salati, kao prilog, za punjenje kanelona... Ovo praktično i jeftino povrće je omiljeno svim generacijama, a ne postoji domaćica koja ga nije bar jednom pripremala. Tu nema neke nauke, svakome uspeva, ali ako želite da mu poboljšate ukus onda dodajte 3 tajna sastojka koja preporučuju profesionalni kuvari. Biće kremastiji i aromatičniji, ako ga umešate u sos od pavlake za kuvanje koji ste obogatili rendanom korom limuna, muskatnim oraščićem i parmezanom.

  • Sastojci:
  • 1 kg spanaća 
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • Za sos:
  • 1 kašika putera
  • 2 kašike rendanog crnog luka 
  • malo ljute mlevene paprike
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • 1 kašičica rendane kore limuna
  • 3/4 šolje pavlake za kuvanje 
  • 2 kašike parmezana

Priprema:
U duboku šerpu sipajte maslinovo ulje i spanać, pa dinstajte nekih minut, dva, pa onda promešajte. Kada se spanać skuva, procedite ga i stavite ga na ubrus da se lepo ocedi. Istopite puter, pa propržite rendani crni luk. Posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom, muskatnim oraščićem i rendanom korom limuna.Sipajte pavlaku za kuvanje, promešajte i kada proključa dodajte seckani spanać.Dobro umešajte i pospite parmezanom. Ostavite na špretu još 2 minuta, pa služite. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE