Sastojci:

  • 2 srednja crvenkasta krompira
  • 1 kašičica soli za ključalu vodu
  • 45 g kukuruznog skroba
  • 100 g veganskog sira narendanog ili sitno iseckanog
  • 1 kašika sušenog peršuna za ukras
  • 500 g bebi spanaća, svežeg
  • 200 g pečuraka isečenih na kriške
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • ulje za prženje

Pogledajte kako se prave:

Recept za posne lepinjice od krompira punjene pečurkama i spanaćem:

Za posne lepinje prvo napravite krompir testo. Skuvajte oljušten i seckani krompir sa solju, dok ne omekša. Dobro izgnječite i umešajte kukuruzni skrob da dobijete savitljivo testo.

Za fil, na ulju isprćite šampinjone dok ne porumene, pa dodajte spanać i pržite dok ne usahne. Začinite solju, biberom i paprikom. Uzmite deo krompirovog testa, formirajte disk, u sredinu stavite kašiku fila i sira, pa preklopite i zatvorite ivice. Poravnajte u obliku palačinke.

Pržite svaku lepinjicu u tiganju na ulju na laganoj vatri dok ne porumeni sa obe strane. Ohladite na rešetki. Ukrasite suvim peršunom i servirajte toplo, uz dodatak pavlake ili omiljenog sosa. Možda ćete želeti da napravite i lepinjice punjene spanaćem i mladim sirom.

Pročitajte kako da napravite i engleske lepinje

BONUS VIDEO

Recept za najbolje univerzalno testo za sve vrste peciva Instagram/lifebymikeg

StvarUkusa