Sastojci:
- 2 srednja crvenkasta krompira
- 1 kašičica soli za ključalu vodu
- 45 g kukuruznog skroba
- 100 g veganskog sira narendanog ili sitno iseckanog
- 1 kašika sušenog peršuna za ukras
- 500 g bebi spanaća, svežeg
- 200 g pečuraka isečenih na kriške
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica paprike u prahu
- ulje za prženje
Pogledajte kako se prave:
Recept za posne lepinjice od krompira punjene pečurkama i spanaćem:
Za posne lepinje prvo napravite krompir testo. Skuvajte oljušten i seckani krompir sa solju, dok ne omekša. Dobro izgnječite i umešajte kukuruzni skrob da dobijete savitljivo testo.
Za fil, na ulju isprćite šampinjone dok ne porumene, pa dodajte spanać i pržite dok ne usahne. Začinite solju, biberom i paprikom. Uzmite deo krompirovog testa, formirajte disk, u sredinu stavite kašiku fila i sira, pa preklopite i zatvorite ivice. Poravnajte u obliku palačinke.
Pržite svaku lepinjicu u tiganju na ulju na laganoj vatri dok ne porumeni sa obe strane. Ohladite na rešetki. Ukrasite suvim peršunom i servirajte toplo, uz dodatak pavlake ili omiljenog sosa. Možda ćete želeti da napravite i lepinjice punjene spanaćem i mladim sirom.
Pročitajte kako da napravite i engleske lepinje
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus