Sastojci:

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 250 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kriška sira
  • so, ukoliko je sir neslan

Kako se pravi proja:

Proja je tradicionalno srpsko jelo koje može biti odlična zamena za hleb, ali i posluženje na slavi uz predjelo. Postoje različiti recepti za proju, a danas isprobajte ovaj sa mladim sirom i jogurtom.

U posudi pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i malo soli. Dodajte jogurt, kiselu vodu i ulje, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju umešajte izmrvljeni sir.

Zagrejte rernu na 200°C. Tepsiju obložite papirom za pečenje pa sipajte smesu. Pecite 25-30 minuta, dok proja ne dobije zlatno-žutu boju i ne postane čvrsta.

Bonus video

Kurir televizija SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb