Sastojci:
- 200 g kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 250 ml jogurta
- 100 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 1 kriška sira
- so, ukoliko je sir neslan
Kako se pravi proja:
Proja je tradicionalno srpsko jelo koje može biti odlična zamena za hleb, ali i posluženje na slavi uz predjelo. Postoje različiti recepti za proju, a danas isprobajte ovaj sa mladim sirom i jogurtom.
U posudi pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i malo soli. Dodajte jogurt, kiselu vodu i ulje, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju umešajte izmrvljeni sir.
Zagrejte rernu na 200°C. Tepsiju obložite papirom za pečenje pa sipajte smesu. Pecite 25-30 minuta, dok proja ne dobije zlatno-žutu boju i ne postane čvrsta.
Bonus video
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Salata sa pasuljem koja savršeno ide uz pečenje
Šarani čizkejk brauni
4 vrste slanih mafina od jedne smese
Raskošna čokoladna Spartak torta