1. Luk isecite na kolutove debljine nekoliko milimetara i ostavite ga da malo odstoji.
2. Oba brašna pomešajte pa umešajte prašak za pecivo, kurkumu, semenke kima, so, usitnjeni beli luk, sitno iseckane čili papričice, sveži korijandar i rendanu limunovu koricu.
3. Dolijte limunov sok, 150 - 200 ml vode i umesite polutečno testo. U testo dodajte isečen luk i dobro izmešajte tako da se celi luk obloži smesom.
4. U višoj posudi zagrejte ulje za prženje koje treba biti duboko barem 10 cm.
5. Pomoću kašike zahvatite deo i uronite je u vruće ulje. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite svu smesu, ali u ulje stavljajte samo onoliko smese koliko je potrebno da se hrskavci ne zalepe međusobno.
6. Pržite 1 - 2 minuta do lepe zlatne boje, okrenite pomoću šuplje ili mrežaste kašike, još kratko pržite pa izvadite i stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Kad sve ispržite, poslužite uz sos od pavlake ili neki drugi, prema vašoj želji.
Savet: U posudu s uljem nemojte stavljati previše smese jer će se temperatura ulja previše sniziti pa će luk biti više kuvan i mekan nego pržen i hrskav.
Izvor: tportal