Dugo ste tražili idealan recept sa kojim ćete spremiti sočne pileće batake. E pa više ne morate da tražite, mi vam predlažemo najbolji način za pripremu. Za njihov sočan ukus zaslužan je paradajz sok i povrće u kom se dinstaju. Morate da isprobate ovaj recept.
Možete da ga poslužite sa salatom jer se dinsta u povrću, pa vam ne treba prilog, ali i sa parčetom domaćeg hleba ili somuna.
Sastojci:
- 1 kašika masti
- 4-5 bataka
- 2 glavice crvenog luka, naseckan
- 5 šargarepe, isečenih na kolutove
- 3 manja korena celera, naseckan
- 3 srednja paradajza oljuštena i iseckana
- so biber i suvi začin po ukusu
- senf i origano ko želi
Priprema:
Na ugrejanoj masti ispecite piletinu. Zatim izvadite i ostavite sa strane. U istom tiganju dinstajte luk, pa dodajte šargarepu i celer. Sipajte paradajz i vodu, promešajte, pa vratite piletinu. Posolite, pobiberite, začinite i ostavite da se lagano krčka dok piletina ne omekša. Ako volite više softa dolijte još vode.
Recept poslala Tanja Đorđević