NIKAD BRŽE DO UKUSNOG OBROKA BEZ MESA: Patlidžan iz rerne sa bogatim nadevom koji će oduševiti celu porodicu

Jednostavan predlog za ručak ili večeru.

Printscreen/Youtube/Ricette di Casa Mia

Patlidžan poput tikvica nudi bezbroj mogućnosti kombinovanja i pripreme. Možete ga staviti u musaku, pitu, sos, ili ga jednostavno možete napuniti i zapeći u rerni.

Danas vam predstavljamo recept bez mesa koji će vam biti odličan saveznik ukoliko želite da skinete koji kilogram viška.

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • maslinovo ulje
  • origano
  • so
  • 200 g čeri paradajza
  • 125 g mocarele
  • tucana paprika
  • 2 kaščice prezli
  • 1 kašičica kapra

Priprema:

Patlidžane očistite od peteljki i isecite na tanke kriške po dužini. U činiji pomešajte maslinovo ulje sa origanom i solju. Promešajte dobro. Patlidžane poređajte na pleh koji ste obložili pek papirom pa premažite mešavinom od maslinovog ulja sa obe strane. Ubacite u rernu na 15 min na 200 stepeni sa ventilatorom. Za to vreme isecite čeri i mocarelu na  kockice, stavite u jednu činiju pa dodajte prezle, tucanu papriku i kapar. Promešajte. Dobijenu smesu stavite na svaki patlidžan pa zapecite još 15 min na 180 stepeni.