Ukoliko vam je preskočilo pire krompira od nedeljnog ručka, možete naprav iti ukusne krokete. Spolja imaju hrskavu koricu, a iznutra su mekani i kremasti, baš kao svaki pire krompir. Ovo ekonomično jelo se veoma jednostavno pravi. Možete ih poslužiti kao zasebno jelo sa nekim sosom ili kao prilog mesu.
Sastojci:
- 500 g krompira
- so
- 25 g putera
- 1 jaje
- 100 g brašna
- 100 g kačkavalja
- prezle
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na četvrtine, posolite pa skuvajte. Zatim ga izgnječite kao za pire zajedno sa puterom. U pire dodajte jaje, umešajte, zatim brašno pa sjedinite dobro, Uzimajte otprilike po kašiku smese, ubacite u sredinu kockicu sira pa formirajte lopticu. Tu lopticu zatim uvaljajte u prezle pa pržite na puteru.