Na našem podneblju musaka sa krompirom je klasik. Na zapadu se smatra da je musaka izvorno grčko jelo i Grci je tradicionalno spremaju sa patlidžanom. Ipak, postoji još jedna ukusna varijanta ovog recepta, a u njoj nema krompira.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 300 ml mleka
- kukuruz šećerac
- rendani sir
- kobasica
- seckani peršun
- kašika putera
- so, biber, aleva paprika
Priprema:
Jaja umutite sa malo soli, pa dodajte ostale začine. Sipajte mleko, pa dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine. Potom ubacite iseckanu kobasicu, kukuruz i rendani sir. Po želji dodajte seckani peršun, origano i ostale začine po ukusu. Sve promešajte, pa potom smesu ulijte u vatrostalnu činiju, koju ste prethodno podmazali rastopljenim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, maksimum pola sata.