POHOVANI OSLIĆ SA POVRĆEM: Ispržite crni luk i šargarepu sa 1 iznenađujućom namirnicom, pa posložite u tepsiju

Pohovani fileti oslića sa povrćem su odličan predlog za ručak.

Printscreen/YT/Калнина Наталья

Ako volite ribu onda će vam se ovo jednostavno jelo veoma dopasti. Ispohujte filete oslića, pa pomešajte sa povrćem i zapecite u rerni. Možete da služite sa domaćim hlebom, a toliko je ukusno da ćete uzeti repete. Dok pržite povrće dodajte i kečap za lepši ukus. 

Priprema:

  • 1 kg filea oslića 
  • 400 g šargarepe 
  • 200-300 g crnog luka 
  • 4 kašike kečapa ili paradajz soka 
  • 2 lovorova lista 
  • 4-6 bibera u zrnu 

Priprema:

File posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Ispržite na ulju. Crni luk i šargarepu narednajte i propržite. Dodajte i kečap, lepo promešajte. Sklonite sa vatre. U tepsiju koju ste premazali ulje poređajte ribu, preko rasporedite povrće. Stavite lovorov list i biber i pokrijte folijom. Pecite na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa