1. Losos isperite, potapkajte krpom i pokapajte sokom od limuna. Paprike očistite, operite i isecite na tanke trake. Luk i beli luk oljuštite, luk isecite na kriške, a beli luk prepolovite i obema polovinama natrljajte posudu u kojoj ćete pripremati jelo.

Sastojci:

4 fileta lososa bez kožice (po oko 150 g)
2 kašike soka od limuna
po 2 crvene, žute i zelene paprike
srednja glavica luka
čen belog luka
100 ml supe
1/2 kašičice semenki komorača
2 kašike ulja aromatizovanog bosiljkom
so, biber

2. Rernu zagrejte na 200 stepeni. U pripremljenu posudu (najbolje vatrostalnu) stavite paprike i luk pa ih zalijte vrućom supom. Komade lososa posolite i pobiberite, poslažite po povrću, pospite komoračem, pokapajte uljem, pokrijte (poklopcem ili aluminijumskom folijom) i sve zajedno dinstajte u rerni 20 minuta. Izvadite jelo iz rerne, maknite poklopac i po želji pospite krupno mlevenim biberom.