POHOVANI KARFIOL: Sada ne morate da uvaljate u brašno, jaja i prezle - 1 trik sve olakšava i nema puno prljavih sudova

Čak i ako ne volite karfiol, kada ga ovako ispohujete, nećete moći da odolite.

Shutterstock

Ne morate više da prljate puno sudova, ako želite da napravite pohovani karfiol. Sve što je potrebno da uradite je da ispasirate povrće, a zatim dodajte i ostale sastojke, napravite pljeskavicu i ispržite. Brzinski napravite obrok koji možete da poslužite sa salatom i parčetom hleba.

Sastojci:

  • 1 manji karfiol
  • 100 ml vode
  • 1 jaje
  • prezle
  • 1 čaša brašna

Priprema:

Skuvajte karfiol, a zatim napravite pire od njega. Dodajte mu vodu, jaje, brašno i prezle. Sve lepo sjedinite i napravite krokete i pržite. 

Izvor: Stvar ukusa