ZAPEČENI KROMPIR SA MESOM: U preliv dodajte luk za bolji ukus, a kako se jelo ne bi lepilo za posudu sipajte ovo

U musaku dodajte sir i šargarepu kako bi bila ukusnija, pa prelijte jajima sa lukom.

Printscreen/YT/Ricette di Casa Mia

Umesto klasične musake isprobajte ovu italijansku verziju. Oni pored mlevenog mesa i krompira, dodaju i sir, šargarepu i paradajz kako bi upotpunili ukus već odličnom jelu. Mi je prelivamo sa jajima i mleko, a Italijani sa jajima i lukom. Takođe, ako ne želite da se musaka zalepi za tepsiju, kada je nauljite, pospite je i prezlama. 

Sastojci:

  • 1 crni luk 
  • 2 šargarepe 
  • 1 čen belog luka
  • 200 g čeri paradajza 
  • 250 g mlevenog mesa 
  • 900 g krompira 
  • mladi luk 
  • 5 jaja 
  • 2 kašike prezli 
  • 75 g sira 

Priprema:

Ispržite seckani crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu, seckani beli luk i čeri paradajz. Malo promešajte, pa dodajte mlevenom meso, poklopite i dinstajte. U drugoj posudi propržite krompir koji ste isekli na kockice. Jaja umutite, pa pomešajte sa seckanim mladim lukom. Tepsiju nauljite i pospite prezlama, pa stavite red krompira. Prelijte sa jajima, pa stavite meso, preko sir i opet red krompira. Prelijte preostalom smesom od jaja i pecite na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa