MUSAKA OD KARFIOLA I KOBASICE: Zbog jednog sastojka nije suva, a kako bi bila hrskava i zapečena na vrhu stavite ovo

Umesto klasične od krompira, napravite musaku od karfiola i kobasice.

Printscreen/YT/ Appetizing.tv-Vegetables Recipes

Sjajan predlog za lagani, a ipak zasitan ručak. Musaka od karfiola je zanimljivo jelo koje će oduševiti čak i one koji nisu ljubitelji. Priprema nije komplikovana, a potrošićete manje od pola sata na pečenje. Zbog jogurta je sočna, a zapečeni sir na vrhu joj daje poseban šmek i čini je hrskavom. 

Sastojci:

  • 500 g karfiola
  • 3 jajeta
  • 80 ml mleka 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašičica ljute mlevene papirke 
  • 1 kašika maslinovog ulja 
  • 150 g jogurta
  • 50 g brašna 
  • 80 g čeri paradajza 
  • 150 g kobasice 
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:

Skuvajte karfiol koji ste isekli na cvetove, pa procedite i stavite u tepsiju koju ste premazali puterom. Umutite jaja u koja ste dodali so, biber, mlevenu papriku, beli luk, prašak za pecivo, maslinovo ulje i brašno, pa sjedinite. Zatim sipajte mleko i jogurt i sjedinite. Dodajte čeri isečen na polutke i kobasicu isečenu na kolutove. Sipajte preko karfiola i pecite na 180°C nekih 15 minuta. Stavite preko rendani sir i pecite još 5 minuta na 200°C. 

Izvor: Stvar ukusa