ROLOVANI PATLIDŽAN: Krompir i sir ublažavaju gorčinu - ješće ga i oni koji ga ne vole

Patlidžan nije omiljeno povrće, ali postaće ako ga napunite pire krompirom i sirom.

Printscreen/YT/Cookist wow

Patlidžan ima jak i specifičan ukus, zato većina ljudi i izbegava da ga jede. Ako ga napunite pire krompirom, pa urolate i na kraju pospete sirom i zapečete, napravićete jelo kojem niko neće reći ne. Različite namirnice ublažiće jak ukus patlidžana, pa će čak i deca pristati da ga jedu. 

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice origana
  • 3 velika kuvana krompira (500 g)
  • 200 g mocarele
  • 2 kašike prezli

Priprema:
Patlidžan isecite horizontalno, tako da dobijete10 komada, poređajte ih u pleh obložen pek papirom. Pomešajte maslinovo ulje, 1 kašičicu belog luka u prahu, so, 1 kašičicu origana i premažite patlidžan sa obe strane. Pecite na 200°C oko 30 minuta. Krompir skuvajte, pa ispasirajte, a zatim dodajte rendanu mocarelu (100 g), 1 kašičicu origana i 1 kašičicu belog luka u prahu. Dobro sjedinite, pa oblikujte valjak i stavite na krišku patlidžana. Urolajte. Tepsiju premažite ulje, pa poređajte patlidžan i zabodite čačkalicu u svaki. Pospite prezlama i rendanom mocarelom (100 g). Pecite na 200°C oko 10 minuta.

This browser does not support the video element.

Rolovani patlidžan  Instagram/Cookist wow

Izvor: Stvar ukusa