Seoski lonac je još bolji od krompir paprikaša, jer osim piletine i krompira, sadrži raznovsrno povrće koje ga čini ukusnijim. Brzo se sprema, a ne morate da stojite pored šporeta, nego sve iseckate, stavite u lonac i čekate da bude gotovo. Seoski lonac je kuvano jelo za koje će svi tražiti repete, a vi ćete imati ručak za 2 dana.
Sastojci:
- 2 crna luka
- 3 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 50 g putera
- 2 šargarepe
- 600 g pečuraka
- 2 pileća filea
- 2 krompira
- 2 ljute zelene paprike
- 2 crvene paprike
- 1-2 paradajza
- 2 kašike paradajz pirea
Priprema:
Na maslinovom ulju i puteru propržite seckani crni i beli luk. Zatim dodajte seckanu šargarepu i pečurke i kuvajte nekih 10-ak minuta. Nakon toga dodajte piletinu i krompir isečene na kocke, kratko kuvajte, pa dodajte seckanu ljutu i običnu papriku, kao i rendani paradajz i paradajz pire. Začinite po želji, a onda sipajte 500 ml vode. Poklopite i kuvajte još 15-20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa