PEČENI KROMPIR IZ RERNE: Uz jedan trik biće mekan iznutra, a korica će biti hrskava sa samo dve kašike ulja

Priprema ovog krompira je veoma jednostavna, a ukus će vas oduševiti.

Printscreen/YT/ hausgemachterezepte

Buduću da je post nedavno počeo, ovaj recept odlično će poslužiti i onima koji ne konzumiraju namirnice životnjiskog porekla. Priprema krompira na ovaj način je veoma jednostavna, a dobar rezultat neće izostati. Odličan je i kao prilog, ali i kao glavno jelo uz imiljeno salatu. Spolja je hrskav, a unutra mekan i sočan, zbog toga što se pre pečenja drži u vrućoj vodi pola sata. Začinsko bilje mu daje posebnu aromu i teško da će mu iko odoleti.

Sastojci:

  • 5 većih krompira
  • pola kašičice soli
  • 3 kašike parmezana
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica ruzmarina
  • 3 kašike prezli
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Krompir nemojte da ljuštite samo dobro operite koru da skinete sve tragove zemlje i prljavštinu. Svaki od njih isecite na po osam kriški. Isečeni krompir prebacite u činiju, nalijte ga kipućom vodom, dodajte so, poklopite i ostavite na pola sata. U činiji pomešajte sve suve sastojke i dobro ih promešajte. Krompir ocedite, stavite u dublju činiju i prelijte maslinovim uljem. Dodajte mešavinu žačina i prezli, pa sve dobro promešajte tako da svaka kriška bude lepo uvaljana. Ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u rernu na 180 C oko pola sata, dok ne dobiju lepu zlatastu koricu.

Izvor: Stvar ukusa