Sigurno ste do sada često pravili palačinke, ali ovo je potpuno drugačija smesa. Pravi se od svežeg kupusa, a umesto miksera, sjedinjuje se u blenderu. Zatim ih napunite mlevenim mesom i zapecite. Zanimljive i drugačije svima će se svideti jer kupus je jedna od omiljenih namirnica.
Sastojci:
- 400 g kupusa
- 2 jajeta
- 170 g brašna
- 400 ml mleka
- 20 ml ulja
- 350 g pirinča
- 250 g mlevenog mesa
- 400 ml bešamel sosa
- 200 g mocarele
Priprema:
Iseckajte kupus, pa stavite u blender i dodajte jaja, brašno, mleko i ulje, pa izblendirajte da dobijete glatku smesu. Ispecite palačinke kao i do sada. Presecite ih na pola. Meso propržite, pa pomešajte sa skuvanim pirinčem. Stavite na polovinu palačinke, pa urolajte. Poređajte u tepsiju koju ste dobro premazali puterom. Prelijte bešamel sosom i onda pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Bešamel sos: Stavite mleko da se kuva i pre nego što provri sklonite sa ringle. U tiganju otopite puter i dodajte brašno, pa kuvajte i sve vreme mešajte nekih 2-3 min. Zatim u puter i brašno dodajte mleko i opet konstantno mešajte dok se sos malo ne zgusne. Posolite, pobiberite, pa kuvajte još par minuta, naravno uz konstantno mešanje. Sos na kraju pripreme treba da bude kremast.
Izvor: Stvar ukusa