ZAPEČENE PALAČINKE SA MESOM I BEŠAMEL SOSOM: Tajna je u smesi koja se pravi od omiljenog sastojka

Napravite drugačije, ali jednako ukusne palačinke sa mesom i bešamelom.

Printscreen/YT/savurosTV

Sigurno ste do sada često pravili palačinke, ali ovo je potpuno drugačija smesa. Pravi se od svežeg kupusa, a umesto miksera, sjedinjuje se u blenderu. Zatim ih napunite mlevenim mesom i zapecite. Zanimljive i drugačije svima će se svideti jer kupus je jedna od omiljenih namirnica. 

Sastojci:

  • 400 g kupusa 
  • 2 jajeta 
  • 170 g brašna 
  • 400 ml mleka 
  • 20 ml ulja 
  • 350 g pirinča 
  • 250 g mlevenog mesa 
  • 400 ml bešamel sosa 
  • 200 g mocarele 

Priprema: 

Iseckajte kupus, pa stavite u blender i dodajte jaja, brašno, mleko i ulje, pa izblendirajte da dobijete glatku smesu. Ispecite palačinke kao i do sada. Presecite ih na pola. Meso propržite, pa pomešajte sa skuvanim pirinčem. Stavite na polovinu palačinke, pa urolajte. Poređajte u tepsiju koju ste dobro premazali puterom. Prelijte bešamel sosom i onda pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Bešamel sos: Stavite mleko da se kuva i pre nego što provri sklonite sa ringle. U tiganju otopite puter i dodajte brašno, pa kuvajte i sve vreme mešajte nekih 2-3 min. Zatim u puter i brašno dodajte mleko i opet konstantno mešajte dok se sos malo ne zgusne. Posolite, pobiberite, pa kuvajte još par minuta, naravno uz konstantno mešanje. Sos na kraju pripreme treba da bude kremast.

Izvor: Stvar ukusa