Lagani ručak je ono što nam je potrebno kada su vrućine, i ako nema mesa ovaj recept će vas oduševiti. Jednostavno se sprema, sastojci nisu skupi, a čedar možete sami da napravite kod kuće. Musaka od tikvica i paradajza će vam se dopasti na prvi zalogaj, a dovoljno je da je poslužite sa parčetom hleba.
Posle ukusnog ručka zasladite se kapri tortom.
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- mirođija
- 50 ml maslinovog ulja
- 2-3 čena belog luka
- 80 g tvrdog sira
- 80 g sira čedar
- 3 jajeta
- 160 ml mleka
- 6 kašika brašna
- čeri paradajz
Priprema:
Tikvice isecite na kockice, a sireve izrendajte. U činiji pomešajte seckanu mirođiju, maslinovo ulje i mleveni beli luk, promešajte i ostavite 10-ak minuta. Jaja umutite, pa dodajte mleko i brašno i lepo sjedinite. Začinite po želji i promešajte. Dodajte u jaja smesu sa mirođijom. Promešajte, pa dodajte i rendani sir (malo ostavite da pospete i jelo). Smesu sipajte u tikvice i promešajte. Zatim poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Preko stavite čeri isečen na pola. Pospite preostalim sirom. Pecite na 180°C nekih sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa