Krompir pripremljen na bilo koji način je svima omiljeni. Da li ga jedete pečenog, pire, pomfrit... A sada napravite lažnu palačinku sa sirom koja će vas oduševiti već na prvi zalogaj. Hrskavi krompir i sir koji se razvlači su pun pogodak. Ovo super jelo možete da pripremate i kada vam banu prijatelji. Poslužite uz osvežavajući sok od nane.
Sastojci:
- 600-700 g krompira
- 6 kašika skroba
- 2 kašičice mlevene crvene paprike
- 2 kašike parmezana
- rendani tvrdi sir
Priprema:
Krompir isecite na tanke kolutove (kao za musaku). Potopite u vodu kolutove krompira i dobro isperite. Posolite i pobiberite, pa dodajte skrob, mlevenu papriku i parmezan. Pospite sušenim peršunom. Dobro promešajte dok se sve ne sjedini, pa zagrejte ulje. Što duže mešate sastojci će se bolje zalepiti za krompir, jer će on pustiti vodu. Poređajte krompir u krug (malo preklopite) i poklopite. Poređani krompir treba da zauzme celo dno tiganja. Treba da dobijete hrskavu koricu, proverite čačkalicom da li je krompir gotov. Poprskajte uljem i okrenite u komadu. Kada bude pečen i sa druge strane izvadite. Tako uradite i sa preostalim krompirom. Kad ispečete i drugi krug krompira sa obe strane, dodajte rednani sir, pa poklopite prvim krugom krompira. Ostavite da se sir istopi.
Izvor: Stvar ukusa