ZAPEČENE TIKVICE S PARADAJZOM I KAČKAVALJEM: Sve samo posložite i stavite u rernu, a začini daju posebnu aromu

Zapečene tikvice s paradajzom i kačkavaljem idealne su za lagan i ukusan ručak.

Shutterstock

Ukoliko vam je ponestalo insipracije, a želite brz i jednostavan obrok koji će se svideti svim ukućanima, onda je ovaj recept idealan za vas. Skoro svako jelo sa tikvicama se priprema brzo, a ukus se uvek razlikuje u zavisnosti od dodataka kojima ćete obogatiti jelo.

Zapečene tikvice u rerni sa paradajzom i kačkavaljem najbolji je način da napravite ukusno jelo koje će probuditi sva vaša čula.

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 4 paradajza
  • 150 g pavlake
  • 200 g kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • malo ulja
  • so, biber
  • sveža mirođija
  • svež peršun

Priprema:

Paradajz i tikvice operite i isecite na kolutove, pa ih posolite i ostavite 10-ak minuta. Vatrostalnu posudu podmažite uljem, pa ređajte tikvicu, pa paradajz. Postupak ponavljate sve dok vam ne ponestane povrća. Sve pospite mirođijom i začinama po ukusu. Beli luk isecite na sitno, pa ga pomešajte sa pavlakom i dodajte malo soli. Promešajte, pa premažite preko tikvica i paradajza. Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa pospite preko pripremljenog jela. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 45 minuta. Pre služenja odozgo ukrasite sa malo sveže naseckanog peršuna.

Izvor: Stvar ukusa