Palačinke su većini omiljena poslastica, jer se brzo pripremaju, pristupačne su i ne zahtevaju mnogo truda, a šanse da ne uspeju su prilično male. Osim toga, varijante za konzumaciju palačinki su neograničene, pa se podjednako jedu i slane i slatke.
Ovaj recept do sada sigurno niste probali, a na Instagramu je pregledan preko mlion puta. Slane palačinke sa povrćem, koje se lako i brzo spremaju, izuzetno su zdrave i ukusne, a ljuta papričica im daje ekstra pikantnost.
Za testo:
- 1,5 šolja brašna
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- pola kašičice kurkume
- 1,5 šolja vode
I još:
- 1 veza mladog luka
- 1 šargarepa
- 1 manja tikvica
- 1/4 kupusa
- 1 ljuta papričica
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, kurkumu i so pa sve izmešajte. Dodajte vodu i mešajte varjačom da dobijete testo malo gušće nego za klasične palačinke. Povrće očistite i isecite na komadiće ili trakice, dodajte u činiju sa testom i sve dobro promešajte. U zagrejanom tiganju izavite deo smese, varjačom utapkajte da oblikujte palačinku i pecite sa obe strane po nekoliko minuta dok ne dobiju rumenu koricu. Služite ih dok su još vruće uz neki sos ili umak po izboru.
Izvor: Stvar ukusa