Počela je sezona tikvica, a od ovog divnog povrća možete da napravite najrazličitija jela. Punjene tikvice su popularne tokom letnjih meseci, a predlažemo vam ovaj put zamenite mleveno meso feta sirom i paradajzom. Ovako pripremljene tikvice su odlične kada želite nešto lagano i jednostavno, a da ni sastojci nisu skupi.
Sastojci:
- 2 male tikvice
- 100 g feta sira
- 10-12 maslina
- 50 g tvrdog sira
- 3 veća čeri paradajza
- peršun
- 2 kašike jogurta
Recept za tikvice punjene feta sirom:
Tikvice isecite po dužini, pa ih izdubite. U posudi pomešajte feta sir koji ste izdrobili, pa dodajte seckane masline i rendani tvrdi sir. Zatim dodajte seckani paradajz, kao i peršun, pa sipajte jogurt. Pobiberite i sjedinite sve sastojke. Napunite tikvice dobijenom smesom, pa poređajte u vatrostalnu posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Tikvice sa nadevom od sira i povrća
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.