Gulaš je jelo od mesa sa kojim nikada nema greške. Recept za ovaj specijalitet nam dolazi iz Mađarske, a danas postoji milion različitih verzija za pripremu. Možete da napravite vege gulaš, od belog mesa i tikvica, a donosimo vam još jedan super recept. Napravite gulaš od mekanog mesa i kupusa, a kod ovog recepta je super i to što nema krčkanja mesa satima nego se brzo priprema.
Sastojci:
- 150 g putera
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kg govedine
- 2 crna luka
- 1 kašika slatke paprike
- 1 stabljika ruzmarina
- 200 g kupusa
- 2 čena belog luka
- 1 kašika senfa
- 40 ml soja sosa
- 50 g skroba
- 550 ml vode
- 1 veza peršuna
- mladi luk
Recept za gulaš sa kupusom:
U šerpi istopite puter i sipajte maslinovo ulje. Meso isecite na kockice, pa dodajte u šerpu. Ispržite i izvadite iz šerpe. U istu šerpu dodajte crni luk isečen na rebarca, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Promešajte i pržite dok luk ne omekša, pa dodajte rendani kupus. Ponovo promešajte i ostavite par minuta, pa dodajte sitno seckani beli luk. Vratite meso i dodajte seckani ruzmarin. Dodajte senf i sipajte sojin sos, pa promešajte. U posudi pomešajte skrob sa 50 ml vode, pa sipajte u šerpu. Ponovo promešajte i sipajte preostalu vodu. Promešajte i poklopite, pa kuvajte na tihoj vatri nekih 10 minuta. Na kraju dodajte seckani mladi luk i peršun.
Pročitajte i ovo: Gulaš od džigerice
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.