Kiš sa spanaćem, šunkom i sirom

Ovaj kiš se pravi bez kore i gotov je za manje od sat vremena.

Shutterstock

Kiš sa spanaćem, šunkom i sirom je idealan za lagani ručak ili branč. Vrlo je sočan i dobar izbor za osobe koje ne jedu gluten. Ukoliko volite ovakva jela, možda ćete želeti da nparavite i kiš sa fetom, graškom i nanom. Evo i kako se pravi kiš sa spanaćem, šunkom i sirom!

Sastojci:

  • 130 g seckanog luka
  • 130 g narezanih svežih pečuraka
  • 1 kašika ulja
  • 280 g smrznutog seckanog spanaća, odmrznutog i dobro oceđenog
  • 80 g sitno seckane kuvane šunke
  • 5 velikih jaja
  • 380 g rendanog kačkavalja
  • 1/8 kašičice bibera

Recept za kiš sa spanaćem, šunkom i sirom:

U velikom tiganju propržite luk i pečurke na ulju dok ne omekšaju. Dodajte spanać i šunku, pržite i mešajte dok ne ispari višak vlage. Malo ohladite.

Umutite jaja, dodajte kačkavalj i dobro promešajte. Umešajte mešavinu spanaća i bibera i dobro promešajte. Ravnomerno rasporedite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pecite na 180° 40-45 minuta. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi kiš sa kobasicom, slaninom i pečurkama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Brze pitice sa sirom  Instagram/cooking_with_larisa

StvarUkusa/L.S.