Sastojci:
- 100 g smrznutog graška
- ¼ čena belog luka
- 2 grančice svežeg bosiljka ili nane
- 30 g pinjola ili indijskog oraha
- 35 g parmezana
- maslinovo ulje
Recept za pesto od graška:
Za pesto blanširajte grašak dva minuta u ključaloj vodi. Oljuštite beli luk i izgnječite ga sa prstohvatom morske soli. Natrgajte listove začinskog bilja i dodajte pinjole ili indijski orah. Ocedite grašak i dodajte ga u mešavinu, a zatim sve grubo izmrvite do željene teksture.
Pomešajte rendani parmezan i maslinovo ulje, a zatim promešajte i začinite solju i biberom. Pomešajte sa mešavinom graška i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i domaći pesto sos od rukole.
Pročitajte kako se pravi pesto sos od bundevinih semenki
BONUS VIDEO
StvarUkusa