Recept za domaći cezar sos

Domaći cezar sos idealan je za omiljenu salatu i daje joj još bogatiji ukus.
Recept za domaći cezar preliv Foto: prt scr / yt / Natashas Kitchen

Sastojci:

  • 120 ml majoneza
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašičice vorčester sosa
  • 2 čena belog luka, rendana
  • 3 kašike svežeg limunovog soka, od 1 velikog limuna
  • 0,5 kašičice soli
  • 0,5 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 50 g sveže rendanog parmezana
Zašto je korisno da jedete maslinovo ulje?

Maslinovo ulje ima antioksidativna svojstva i sastoji se uglavnom od zdravih mononezasićenih masti, koje daju energiju, poboljšavaju rast ćelija i apsorpciju hranljivih sastojaka.

Recept za domaći cezar sos:

Kako biste napravili ovaj sos, u velikoj posudi pomešajte majonez, senf, vorčester sos, rendani beli luk, 3 kašike limunovog soka, so i biber i mutite da se sjedini.

Dok snažno mutite, polako dodajte maslinovo ulje. Kada se sve maslinovo ulje umeša, nastavite da mutite dok se dobro ne sjedini. Dodajte parmezan i umutite da se sjedini. Prebacite preliv u teglu, pokrijte poklopcem i stavite u frižider do upotrebe. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i brzinski ajoli sos koji možete da jedete uz roštilj ili salate.

Pročitajte kako se pravi roštilj sos od paradajza, kakav još niste probali

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u "Komšiluku"! Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa